Wel of geen folders?

Het nut van folders verspreiden

Nu het grootste deel van onze communicatie online verloopt, kunt u zich afvragen of het nog wel rendabel is om huis-aan-huis folders te verspreiden. Hoeveel van die folders belanden er niet ongelezen in de oudpapier container? Dit is natuurlijk niet goed voor het milieu. Hoeveel bomen worden hiervoor gekapt in het tropisch regenwoud? Omdat steeds meer mensen dit inzien, hebben ook steeds meer brievenbussen een ja/nee- of nee/nee-sticker. Op deze adressen mogen er dus geen folders worden bezorgd en deze mensen worden dus niet bereikt met de reclame-boodschap. Toch heeft het bezorgen van huis-aan-huis reclame ook een groot aantal voordelen.


Voordelen van het ontvangen van folders in de brievenbus

Wat is er voor u nou fijner dan thuis, vanuit uw luie stoel, onder het genot van een kopje koffie, lekker te neuzen tussen alle nieuwe folders? Natuurlijk kan dat ook digitaal, maar vaak schiet dat er bij in, of wordt het vergeten omdat er niet een pakket folders in de bus ligt. Een ander voordeel is dat u bij de folders ook regelmatig kortingscoupons ontvangt Deze zijn niet altijd te downloaden. Als u deze niet in de bus ontvangt, mist u acties en loopt u dus geld mis. Dat is jammer toch?


Waarom folders verspreiden?


Via het verspreiden van folders is het mogelijk om het aanbod af te stemmen op de juiste doelgroep. Per regio kan er een andere samenstelling van folders verspreid worden, afhankelijk van welke winkels er in de buurt zitten. Het heeft geen zin om folders te laten bezorgen van winkels waar de consument meer dan een uur voor moet rijden. Dat zal niemand gaan doen. Het aanbod aan informatie wordt dus aangepast aan de leefwereld van de consument. Dit is op internet niet zo goed mogelijk en moet de consument een zoekfunctie invoeren om regionale folders onder ogen te krijgen. Voor winkels is het ook een groot voordeel dat het verspreiden van folders zorgt voor naamsbekendheid. Consumenten zullen winkels eerder herkennen wanneer ze er regelmatig een folder van in de bus ontvangen. Dat geeft consumenten ook een vertrouwd gevoel en het laat een blijvende indruk na in hun geheugen, omdat ze daar iets tastbaars van in handen hebben gehad. Wanneer ze in de stad zijn en de betreffende winkel zien, zullen ze daar sneller naar binnen lopen en dus ook eerder wat kopen dan bij een winkel die ze niet kennen. Het loont voor winkels dus zeker de moeite om folders huis-aan-huis te laten verspreiden! Voor consumenten biedt het vele voordelen om folders te ontvangen!

Over ons

Kranten en folderverspreiding

Hoi, leuk dat je dit leest. Gerrit is mijn naam en ik woon in een gemeente die centraal in het land gelegen ligt. Inmiddels ben ik qua leeftijd al aardig gevorderd en heb de medaille van '12 ambachten 13 ongelukken' wel verdiend. Maar laten we het eens hebben over één van de successen. Dat is kranten en folderverspreiding. Diverse wijken en uitgaven heb ik rondgebracht en dat doe ik nu nog steeds. Ochtendkranten, dagbladen, avondkranten, huis-aan-huis folders...noem het maar op. Folders kunnen in pakketjes worden aangeleverd, maar het kan ook voorkomen dat je zelf moet verzamelen. Kortom, er is heel veel te vertellen hierover. Lees en leer met veel plezier op dit blog.

Zoeken

Archief

Recente artikelen

14 juni 2017
Het nut van folders verspreiden Nu het grootste deel van onze communicatie online verloopt, kunt u zich afvragen of het nog wel rendabel is om huis-a